101 Memorable Gk For Class 2 Question Answer With Quiz

101 Memorable Gk For Class 2 Question Answer With Quiz

Spread the love

6 Important Topics Gk For Class 2 Question Answer

In this article, we have covered 6 important topics gk for class 2 question answer which are as follows.1- About animal, birds, body parts, plant, public figure, state and capital gk for class 2 question answer and other gk questions for class 2

gk for class 2 question answer,

About Animal

Q1 – How many legs does a cow have?

Ans – Four Legs

Q2 – What type of animal is a cow vegetarian or non-vegetarian?

Ans – vegetarian

Q3 – What is a cow’s child called?

Ans – Cow-calf

Q4 – Which is the tallest animal on earth?

Ans – Giraffe

Q5 – What is the fastest running animal?

Ans – Tiger

Q6 -Which is the largest living animal on the ground?

Ans – elephant

Q7 – Are lions pets?

Ans – No

Q8 – Which animal is called the king of the jungle?

Ans – Lion

Q9 – What kind of animal is a lion vegetarian or non-vegetarian?

Ans – non-vegetarian

Q10 – Which animal has the highest smelling ability?

Ans – Dogs

Q11 – What do we get from a cow?

Ans – Milk

Q12 – How many legs does a monkey have?

Ans – Two Legs

Q13 – How many bones does an adult human body have?

Ans – 306

About Brid’s

Several types of birds are shown in the following paragraph. We provide gk questions for class 2.

Q14 -Which is the national bird of India?

Ans – Peacock

Q15 – What is the smallest bird on earth?

Ans – Hummingbird

Q16 – What is the world’s largest bird?

Ans – Ostrich

Q17 – What is a bird that can speak in human voices?

Ans – Parrot

About Body Part’s

In this following paragraph, we provided best gk questions for class 2 students from the human body parts

Q18 – How many bones does an adult human body have?

Ans – 306

Q19 – Which part of our body is always functioning?

Ans – Heart

Q20 – Which is the smallest bone in the human body?

Ans – Stepic

Q21 – Which is the largest bone in the human body?

Ans – firmer

Q22 – How many fingers do we have in our hands?

Ans – 10 fingers

Q23 – How many fingers are there in our bodies?

Ans – 20 fingers

Q24 – How many fingers do we have on our feet?

Ans – 10 fingers

Q25 – How many eyes does a human body have?

Ans – Two eyes

Q26 – What is the main function of eyes in the human body?

Ans – To see

Q27 – How many legs do our bodies have?

Ans – Two legs

Q28 – How many hands do we have?

Ans – Two Hands

Q29 – What is the main function of the nose in the human body?

Ans – to smell

Q30 – What is the main function of the tongue in our body?

Ans – Taste detection

About Plant’s

The following paragraphs are easy gk for class 2 question answer from plants.

Q31 – What is the main function of plant roots?

Ans – Absorbing mineral salts and water from the ground.

Q32 -Where does plant food become?

Ans – In leaves

Public Figure

In the following questions, the names of great persons of India are given. Regarding whom you will be asked questions, there will be four options. One of which you have to choose the right option.

Q33 – Who is the Father of the Nation of India?

Ans – Mahatma Gandhi.

Q34 – Who is Sachin Tendulkar?

Ans – Cricketer.

Q35 – Who is the first Prime Minister of India?

Ans – Pandit Jawaharlal Nehru.

Q36 – The current Prime Minister of India.

Ans – Narendra Modi.

Q37 – Who is called Iron Man?

Ans – Sardar Vallabh Bhai Patel.

Q38 – First Woman President of India.

Ans – Pratibha Devi Singh Patil

Q39 – Who is known as Missile Man?

Ans – A P J Abdul Kalam.

Q40 – Who is B.R Ambedkar?

Ans – Indian Constitution Maker.

Q41 – Who is Indira Gandhi?

Ans – Father of the Nation

Q42 – First woman Prime Minister of India.

Ans – Pratibha Devi Singh Patil

Q43 – First President of India.

Dr. Rajendra Prasad.

State Capitals

In the following paragraphs, GK question related to the state and their capitals is related to class 2, which is a very important Gk For Class 2 Question Answer.

Q44 – Where is the capital of Andhra Pradesh located?

Ans -Hyderabad

Q45 – Where is the capital of Arunachal Pradesh located?

Ans – Itanagar

Q46 – Where is the capital of Assam located?

Ans – Dispur

Q47 – Where is the capital of Bihar located?

Ans – Patna

Q48 – Where is the capital of Chhattisgarh located?

Ans – Raipur

Q49 – Where is the capital of Goa located?

Ans – Panaji

Q50 – Where is the capital of Gujarat located?

Ans – Gandhinagar

Gk quiz for class 2 test

Results

#1. Which image is of Bear?

#2. Which image is of lion?

#3. Which image is of Cow?

#4. Which image is of Buffalo?

#5. Which image is of dog?

#6. Which image is of pig?

#7. Which image is of goat?

#8. Which image is of deer?

#9. Which image is of Elephant?

#10. Which image is of Cat?

#11. Which image is of Horse?

#12. Which image is of sheep?

#13. Which image is of Fox?

finish
Bank gs questions physics light questions
Light chapter objective question Physics Light Objective Questions

You may also like

Leave a Reply